Skip to content. |

Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie
Naar de KNMP site >
Vragen en antwoorden
Bekijken
Bewerken
 
U heeft een vraag, opmerking of klacht

Wij doen ons uiterste best om de informatie in onze producten op uw wensen aan te laten sluiten en zo correct mogelijk aan u uit te leveren. Mocht u een aanvulling wensen, een onjuistheid signaleren of een opmerking, suggestie of klacht hebben, dan horen wij dat graag van u. U wordt zo spoedig mogelijk over de afhandeling geïnformeerd.

Heeft u alleen een vraag over ons product, dan kunt u zich wenden tot de helpdesk van Geneesmiddel Informatie Centrum. De helpdesk is op werkdagen bereikbaar tussen 10.30-17.00 uur op telefoonnummer 070-3737377, e-mailadres gic@knmp.nl en faxnummer 070-3617637. Hiernaast vindt u ook een overzicht van veelgestelde vragen over de KNMP KennisTest.

 
Veelgestelde vragen
Waar vind ik de KennisTests?
De KennisTests staan onder het tabblad 'Overzicht'. Kies één van de KennisTests en klik in de betreffende regel op 'Starten'. Als u beheerder bent, dient u in te loggen als gebruiker. U moet dus voor uzelf ook een gebruiker hebben aangemaakt.

Waarom kan ik niet op de tabs met vragen klikken als ik op 'Starten' heb geklikt?
Elke KennisTest begint met een tweetal praktijkgerichte casussen en de kernpunten van de theorie. Na het doorlopen van dit informatieve deel komt u vanzelf bij de vragen van niveau 1 en niveau 2. Het informatieve deel kost weinig tijd en bevat informatie die u nodig heeft om een goede score te halen bij de vragen.

Hoe kan ik mijn persoonlijke resultaten bekijken?
Kies in het tabblad 'Overzicht' een KennisTest en klik in de betreffende regel op 'Resultaten bekijken'.

Waarom kan ik niet van alle KennisTests de resultaten bekijken?
Als in het overzicht de knop 'Resultaten bekijken' grijs is, zijn er voor deze KennisTest nog geen resultaten geregistreerd. Doorloop dan eerst de KennisTest door op 'Starten' te klikken. Als u de meerkeuzevragen niet alle tien doorloopt, worden de antwoorden ervan niet opgeslagen.

Hoe kom ik aan een certificaat?
Om in aanmerking te komen voor een certificaat dient u bij niveau 1 een score te hebben gehaald van 9 of 10 en op niveau 2 minimaal een 6. Zodra deze score is bereikt verschijnt in het score-overzicht aan het eind van de test de knop 'Certificaat'. Klik hier op om het certificaat te bekijken en te printen. U kunt het certificaat ook opnieuw printen vanaf het tabblad 'Overzicht'.

Hoe krijg ik nascholingspunten?
U hebt een voldoende resultaat behaald als u minimaal 9 van de 10 vragen goed heeft op niveau 1 en minstens 6 van de 10 vragen op niveau 2. Voor de meeste KennisTests krijgt u 1 punt (= 1 uur nascholing) per stuk; de KennisTests COPD eerste uitgifte en COPD tweede uitgifte zijn 2 punten per stuk waard. Als u uw nascholingspunten wilt laten registreren, schrijf u dan in bij het Kwaliteitsregister Assistenten Openbare Farmacie (KAOF, zie www.kaof.nl). Als u hier bent ingeschreven, vul dan uw KAOF-registratienummer in bij ‘Mijn gegevens’ in de KennisTest. De punten die u met de KennisTest heeft behaald, worden dan automatisch doorgegeven aan het KAOF. Dit gebeurt binnen enkele werkdagen. Let op: het KAOF-nummer moet u invullen voordat u de KennisTest uitvoert, anders kunnen de punten niet worden bijgeschreven.

Wie krijgt mijn resultaten te zien?
U krijgt alleen zelf uw individuele resultaten te zien. Degene die het KennisTest-beheeraccount van de apotheek beheert, ziet de gemiddelde resultaten van het apotheekteam en de hoogste en laagste score. Dit is nodig om een indruk te krijgen van de het teamprestatiesresultaat, zodat een plan kan worden gemaakt voor bespreking van de KennisTests bij het werkoverleg en het eventueel volgen van nascholingscursus.

Ik vind het vervelend de lange achtergrondteksten van het scherm af te lezen, kan ik deze printen?
Nee, deze zijn niet te printen. Wel kunt u voor de teksten van de zelfzorgstandaarden het boek 'Standaarden voor Zelfzorg' raadplegen. Bij de KennisTest WGBO hoort het document "Meest gestelde vragen over de WGBO". Dit is te vinden op www.knmp.nl. De documenten die horen bij de KennisTest UA zijn de UA-Standaarden, deze vindt u op de KNMP Kennisbank onder Farmacotherapie, UA-Standaarden.